Pubers

Toen ik als kindercoach me ging profileren dacht ik dat ik eigenlijk alleen met jonge kinderen zou gaan werken. Dat was in principe de groep waar ik de afgelopen jaren veel ervaring mee heb opgedaan. Maar het tegendeel is bewezen sinds een aantal maanden heb ik nu verschillende pubers in mijn praktijk mogen ontmoeten. Prachtige jonge mensen die even een steuntje in de rug nodig hadden. Na een aantal sessies zag ik de twinkeling in de ogen weer verschijnen, de houding was weer rechtop en met een rechte rug stapte ze mijn praktijk uit. Ze gaven aan dat de hulpvraag die ze hadden niet meer bestond en dat ze het antwoord gevonden hadden. Hun voornemen was duidelijk! De puber had zijn eigen weg weer gevonden. Fijn om deze jonge mensen te hebben mogen ontmoeten en dat ik ze het nodige steuntje in de rug heb kunnen bieden. Een week of 7 heb ik met de puber mee mogen lopen op zijn levenspad, ik heb de puber de weg laten opzoeken wat bij hem/haar past en nu mag ik weer loslaten. De puber weer zijn eigen – zekere – levenspad verder. Wat heb ik toch een heerlijk werk!

 

Nu via mijn site bestellen bij Jip & Jan

Sinds kort kunnen ouders, collega-coaches en andere geïnteresseerden via mijn site mooie sets kaarten en boeken bestellen bij de webwinkel Jip & Jan.
Jip & Jan zijn specialisten op het gebied van kinderyoga en kindercoaching. In de webwinkel die zij beheren staan mooi uitgevoerde materialen die goed te gebruiken zijn bij de kinderyoga en kindercoaching. De webwinkel is te bereiken via het plaatje van Jip & Jan onderaan mijn homepagina.

Kijk eerst gerust op mijn website rond en heb je een vraag of een opmerking mail deze dan gerust aan kindercoach@margreetpeek.nl.
Klik dan rustig verder naar de webwinkel van Jip @ Jan en bestel een van de mooie sets kaarten of boeken!

Ikzelf heb laatst voor mijn praktijk de set Kindercoaching Kaarten gekocht. Door deze kaarten te gebruiken in een sessie kun je het kind zijn eigen etiket laten opzoeken, op de achterkant staat beschreven wat de bijbehorende kwaliteiten zijn. Door de herkenbare tekeningen en heldere kleuren zijn het fijne kaarten om samen met kind te bekijken.

In het handige doosje zitten extra kaarten met uitleg hoe je de kaarten verder kan gebruiken bij het coachen.

Wat mij aantrok in deze kaartset is de bewustwording bij kinderen van het geven en krijgen van etiketten en wat de daarbij behorende kwaliteiten kunnen zijn. Een eye-opener voor de kinderen.
Deze kaarten zijn een mooie aanvulling in mijn kindercoachpraktijk.

Afspraken

Was in gesprek met een ouder op mijn werk. De vraag van haar was wat ik vond van medicatie om haar kind een goed slaapritme te laten krijgen. Ik keek haar aan en gaf haar het advies om afspraken te gaan maken…………….. met zichzelf. Ze keek me aan en knikte.

De boodschap kwam over.

Positieve energie

Aan de levende lijve mogen ervaren wat het betekent om weer positieve energie door mijn lijf te voelen stromen. Een heerlijk gevoel wat bij maakt dat ik meteen zin krijgt om van alles te doen en van alles te durven. Een energie die je vaker zou moeten voelen stromen.

Hoe kwam ik aan die positieve energie? Lees verder