Positieve energie

Aan de levende lijve mogen ervaren wat het betekent om weer positieve energie door mijn lijf te voelen stromen. Een heerlijk gevoel wat bij maakt dat ik meteen zin krijgt om van alles te doen en van alles te durven. Een energie die je vaker zou moeten voelen stromen.

Hoe kwam ik aan die positieve energie?

Ik reageerde op een oproepje wat ik zag op Twitter. Er stond in het bericht dat er coaches werden gezocht voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. Ik ben kindercoach en de leeftijdsgroep past mij. De bedoeling van dit traject is dat de coach het kind ondersteunt in de stap van de basisschool naar de middelbare school. Elk kind heeft zijn eigen hulpvraag en doelen en samen met de coach wordt er bepaald waaraan gewerkt gaat worden. Zoals kun je bijvoorbeeld met het kind een stukje gaan fietsen en onderwijl een beetje praten of  een wandelingetje door de stad maken en samen winkels kijken. Een spelletjes spelen of samen iets gaan knutselen. De invulling ligt bij jezelf en het kind.

De overstap van de basisschool naar de middelbare school is voor sommige kinderen niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend. Goede stimulering en/of ondersteuning is hierin van belang. Niet elk kind kan dat in zijn thuissituatie ontvangen en daarom wordt er dan een beroep gedaan op een coach.

Na een uitgebreid intakegesprek ben ik uitgenodigd om de training voor deze coachmanier te komen volgen. Na deze training wordt ik aan een kind gekoppeld en gaat mijn coachingsjaar in. Mijn doel gaat worden om het kind in zijn leefwereld veelzijdig en stevig te maken.

Nu ik dit opschrijf voel ik de energie weer stromen, het wordt een mooie taak om de energie bij het kind ook op deze manier aan het stromen te krijgen!

IK ga aan de slag als vrijwilliger bij het project Coach&Cootje gefinancierd door het Oranje Fonds en de Gemeente Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *